تاریخ انتشار: شنبه 1405/06/28 - 09:34
کد خبر: 564050

پرونده ویژه تبعات اقتصادی بسته شدن تنگه هرمز؛ قسمت چهل و ششم؛

ذخایر نفت رو به اتمام است/ هزینه‌های زندگی در انگلیس بالا رفت

ذخایر نفت رو به اتمام است/ هزینه‌های زندگی در انگلیس بالا رفت

در ادامه پرونده تبعات اقتصادی بسته شدن تنگه هرمز، آخرین وضعیت اقتصاد جهان نشان می‌دهد که جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، با خارج کردن روزانه حدود ۲۰ میلیون بشکه نفت خام و فرآورده نفتی معادل یک‌پنجم مصرف جهانی از چرخه عرضه، بازارهای انرژی را دچار شوک کرده است. گاردین از افزایش نرخ تورم انگلیس به ۲.۹ درصد و بالاترین رشد تابستانی هزینه انرژی در چهار سال گذشته خبر داده و صندوق بین‌المللی پول هشدار داده است که ذخایر نفت در حال اتمام است و ظرفیت عوامل تعدیل‌کننده قیمت‌ها به پایان رسیده است.

به گزارش اختصاصی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سیدمصطفی موسوی نژاد//// در ادامه پرونده تبعات اقتصادی بسته شدن تنگه هرمز، به آخرین وضعیت اقتصاد جهان که از بسته شدن تنگه هرمز متاثر شده است می‌پردازیم. 

گاردین: تبعات جنگ با ایران هزینه زندگی در انگلیس را بالاتر برد

روزنامه انگلیسی گاردین روز (چهارشنبه) در گزارشی هشدار داد که افزایش هزینه‌های انرژی شاخص قیمت مصرف‌کننده را بالا برده است اما کاهش سرعت اشتغال ممکن است بانک مرکزی انگلیس را از افزایش نرخ بهره منصرف کند.

اداره آمار ملی انگلیس (ONS) اعلام کرد که نرخ تورم از 2٫6 درصد در ژوئن به 2٫9 درصد در ژوئیه رسید؛ موضوعی که چالش دولت اندی برنهام، نخست وزیر جدید انگلیس، برای ایجاد «فضای تنفس» برای مصرف‌کنندگانی را که تحت فشار قرار دارند، برجسته می‌کند.

این افزایش پس از آن رخ داد که مصرف‌کنندگان انگلیسی در ژوئیه شاهد شدیدترین افزایش تابستانی هزینه‌های انرژی در 4 سال گذشته بودند؛ در حالی که جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران شوک‌هایی را به بازارهای جهانی انرژی وارد کرد.
صندوق بین‌المللی پول: ذخایر نفت به دلیل جنگ علیه ایران درحال اتمام است

بزرگ‌ترین اختلال وارد بر بازار جهانی نفت در چند دههٔ اخیر، می‌بایست به جهشی چشم‌گیر در سطح قیمت‌ها منجر می‌گردید؛ لیکن، با وجود افزایش ناگهانی قیمت‌ها در روزهای آغازین منازعه در خاورمیانه، به‌زودی نرخ نفت خام در دامنه‌ای بین 90 تا 100 دلار به ازای هر بشکه تثبیت شد که به مراتب پایین‌تر از سطوح مورد پیش‌بینیِ اغلب ناظران بود. پرسش اساسی آن است که چه عاملی از صعود بیشتر قیمت‌ها ممانعت به عمل آورد؟ پاسخ آن است که مجموعه‌ای از عوامل، ضربه اولیه را تعدیل کردند؛ با این حال، بخش عمده‌ای از این ظرفیت تعدیل‌کننده، هم‌اکنون به پایان رسیده است.

دلایل متعددی حکایت از آن دارد که قیمت نفت می‌بایست به سطوحی فلج‌کننده صعود می‌کرد. وقوع جنگ، عملاً به تعطیلی تنگهٔ هرمز انجامید و بدین‌ترتیب، روزانه بالغ بر 20 میلیون بشکه نفت خام و فرآورده‌های نفتی که معادل یک‌پنجم مصرف جهانی می‌باشد، از چرخهٔ عرضه خارج گردید. تولیدکنندگان حوزهٔ خلیج‌فارس، حداکثر توان خود را برای به‌کارگیری مسیرهای جایگزین به‌کار گرفتند: عربستان سعودی انتقال نفت خود را از طریق خط لوله به بندر ینبع در کرانهٔ دریای سرخ تسهیل نمود و امارات متحدهٔ عربی نیز بندر فجیره، واقع در خارج از محدودهٔ تنگه، را تا مرز ظرفیت عملیاتی خود به‌کار گرفت. با این وصف، راهکارهای مذکور تنها بخش ناچیزی از حجم عظیم نفتِ خارج‌شده از مدار عرضه از طریق تنگهٔ هرمز را جبران نمودند.

علاوه بر نفت خام، حجم تولید فرآورده‌های نفتی در منطقهٔ خلیج‌فارس دچار افت قابل‌توجهی گردید که بیشترین تأثیر آن معطوف به گازوئیل و سوخت جت بوده است؛ فرآورده‌هایی که منطقهٔ یادشده، سهمی معادل 10 درصد از عرضهٔ جهانی آن‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
راهنمای انتخاب تالار ختم؛ نکاتی که خانواده‌ها قبل از برگزاری مراسم باید بدانند
چرا رشته‌های کشاورزی در دانشگاه‌های ایران کاربردی نیست؟ راه‌حل کجاست؟ گزارش تخصصی هلدینگ کرانه نیلگون افق
از دانشگاه تا بازار کار؛ چه سروری برای یادگیری شبکه، مجازی‌سازی و هوش مصنوعی مناسب است؟
اولین تابلوی مغازه‌تان را چطور انتخاب کنید؟
اعطای ۵۰۰ میلیون تومان کمک هزینه مسکن به معلمان کیش
آتش‌سوزی در خیابان دولت
رویارویی و اختلاف در شورای امنیت بر سر ایران
افزایش ۳۰ درصدی ترافیک پایتخت در مهر ماه
پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از یکشنبه آغاز می شود
اختلافات میان کنگره و هگست بر سر جنگ علیه ایران بالا گرفت
تداوم رشد نرخ ارز در مرکز مبادله؛ دلار به ۱۶۶ هزار تومان رسید
دادستانی علیه عوامل برگزاری «دو مارتن تهران» اعلام جرم کرد
چرا یکدیگر را به آسانی قضاوت می کنیم؟
تحویل سلاح‌های آمریکایی به تعویق افتاد
فشار یوفا و کونکاکاف بر اینفانتینو
جمینای هم هکر شد
تکلیف تصاویر بدون حجاب و تماس با نامحرم چیست؟
افزایش ۶۰ درصدی مشروطی دانشجویان پس از کرونا
بیانیه شورای امنیت درباره تحولات یمن
چرا اوراق سکه در بازار اثر کاهشی نداشت؟
اعدام عامل انتقال اطلاعات سایت‌های موشکی اصفهان به موساد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top